Om Wasusu

Velkommen til Wasusu

Vi er et lite malawisk-norsk klesmerke. Vi består av en norsk og en malawisk designer, og i tillegg er vi en liten stab med malawiske skreddere, regnskapsfører, administrator og assistent.

Rosha og Sunniva er begge musikere, de er gift og de designer for WASUSU sammen. De har startet merket og administrert produksjonen av klær fra både Norge og Malawi. De har siden de startet med dette vært både designere, regnskapsførere, markedsførere, selgere, fotografer, modeller og sjåfører. I 2019 skjønte de at de måtte utvide staben, og i 2020 kjøpte de hus og flyttet til Eggkleiva i Skaun kommune.

Illustrasjon ROsha og Sunniva
Rosha Vole og Sunniva Hovde

De overlot ansvaret for å koordinere mellom Malawi og Norge til Mugabe (som er betraktelig mye mildere og mer løsningsorientert enn sin tidligere president-navnebror fra Zimbabwe:-). Mugabe er også regnskapsfører, alt-mulig-mann og organisasjonsutvikler i WASUSU. Joanna sørger for at sy-verkstedet alltid er i orden, at alle stoffene er organisert, at alle får mat og organisering av kunder og besøkende.

Felix er skredderen som har vært med helt fra starten av og som er ekstremt nøye på søm-regler, målinger og rutiner. Han kalles bare Gulu Wa Fifa, «Den store regelrytteren», noe vi setter enormt pris på at han er. Den sømstandarden han og Sunniva sammen har utviklet, er en kjerne i WASUSU, og svært viktig for produktets kvalitet. Han er i tillegg både kreativ og løsningsorientert når vi prøver ut nye design og løsninger, og kommer ofte med forslag til forbedringer eller endringer dersom noe ikke er helt perfekt. Når vi har behov for det leier vi inn flere skreddere, blant annet Katsa Bola. Marketin SEO-byrå er ansvarlig for web-basert markedsføring og har gjort oppstarten av nettside og nettbutikk.

Rosha
Sunniva
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *