Wasusu har for øyeblikket tre kolleksjoner, og i løpet av 2022 kommer det to til.

Bless viser en av ONE LOVE-jakkene!

ONE LOVE er den første kolleksjonen vår, og er basisen i WASUSU. Den har etter flere års arbeid fått både design, passform og materialbruk som tilfredsstiller kravene våre til Zero Waste Design og Diversity Design: at den skal passe et stort mangfold av kropper og at vi ikke skal sitte igjen med for mye material-avfall, av både økonomiske årsaker og med tanke på klima.

ONE LOVE var starten på samarbeidet mellom designere og skreddere, og dette har medført tre andre kolleksjoner!

En av M’bawa-jakkene vist av Chester!

M’BAWA ble til som egen kolleksjon når Sunniva fant stoffer med «centerpieces». Disse stoffene har typisk to eller tre store sentrerte mønster som fungerer som blikkfang når man bruker stoffet (chitengen) tradisjonelt. Når vi syr jakker av dem gir de jakkene et helt unikt design fordi vi bruker de ulike mønsterdelene på ulike jakkedeler, både border, små mønster og det store sentrerte. Dette er Felix, som er senior-skredderen vår, en mester på. Dette er altså en kolleksjon vi bruker adskillig med tid, og stoff på, fordi vi må finne den helt riktige måten å klippe jakkedelene på. Dette er altså den mest eksklusive jakkekolleksjonen, og vi syr svært få jakker av samme stoff. Aldri mer enn 3 i hver størrelse. Denne kolleksjonen får endel ganger en del stoff til overs. Disse stoffene syr vi barnejakker av, fordi vi ikke trenger så store deler til dem.

Neil, Rosha og Austin viser tre ATATE-dresser fra WASUSU.

Dressen vår, ATATE har kommet gradvis inn i repertoaret vårt fordi Rosha begynte designe bukser til seg selv, til sine egne konserter. Han ville ha bukser som var komfortable og funksjonelle, men som satt godt. De må være løse og ledige og behagelige, men ikke se slaskete ut. De må sitte godt. De må ikke trenge å sitte langt oppi livet, og de må kunne se like bra ut litt nede på hoftene som med bukseseler litt lenger opp. Dette er med andre ord et design som gir deg muligheten til å både ha en komfortabel dressbukse som ikke strammer, samtidig som du ser smashing og absolutt relaxed ut. Det går faktisk an. Jakka har et enkelt snitt, avrundet og med et avslappa snitt over skuldrene. Du skal kunne gå med både smokingskjorte, rysjekrage, singlet, t-skjorte eller absolutt ingenting innenfor denne. Vi syr dress til både herre og dame på bestilling, men foreløpig er ikke disse i vårt ferdigsydde sortiment.

Skjørtet AMAYI har blitt en kolleksjon fordi det har vært det mest etterspurte plagget sammen med bomberjakkene våre. Det passer deg uansett om du har det man i Malawi kaller en tradisjonell kropp (med rause proposjoner) eller om du har en kropp i mer blyantfasong:-) Sunniva designet et par stykker av det til seg selv, og hver gang hun hadde dem på seg ble hun spurt «Kan jeg ikke få kjøpt akkurat det der….» Så hun solgte dem og sydde seg nye, og det samme skjedde. Det kommer derfor nå en kolleksjon med lange og sjenerøse skjørt som har folder hele veien rundt, men i tillegg har små strikker i siden, slik at den brede linninga kan passe ulike midjer. Foldene er fordelt slik at de kommer mest til syne bak. Skjørtet har selvfølgelig to dype lommer og glidelås med to knapper bak. Dette vil komme i nettbutikken i løpet av våren 2022. Enjoy!

Kjole-kolleksjonene ADONA og KUTENTA, har blitt til fordi nordiske kropper i varme land noen ganger kan trenge luftige kjoler, som man likevel føler seg skikkelig fin i. Det er dessuten ikke alle steder det passer å gå med korte skjørt eller shorts, og da trengs det luftige elegante alternativer. Disse passer like godt til bryllup og sommerfest som til julefester og nyttårsaften. Vi liker dem i store mønster og sterke farger. Disse to kolleksjonene blir lansert i løpt av 2022.