Historien om Wasusu

Wasusu ble født i Area 23 i 2014. I  en bakgård i ghettoen i Lilongwe. To musikere hadde møttes. Begge er forfengelige, den ene opptatt av lokale stoffer med mye farger og mønster, og den andre opptatt av streetwear og begge to mente at klær er til for å synes. Etter et par år giftet de to musikerne seg,  det skulle være en stor bryllupsfeiring og en omsydd brudekjole fra 80-tallet i Norge ble satt sammen med lokale Malawiske stoff. Et ekte fusion-bryllup. Og en ekte bryllupskrise. En egenrådig skredder sørget for at bruden gikk helt av skaftet og måtte bringes til hektene igjen av en ung designer med en meget erfaren skredder i bakhånden. Den unge designeren og den erfarne skredderen reddet brudekjolen, bryllupet ble både gjevt og stort og brudeparets hjerter vokste seg store og varme av både kjærlighet til hverandre og klærne de fantaserte om. Den erfarne skredderen og musikerne startet et intenst samarbeid for å se hva Wasusu kunne bli til. Kunne den lille kles-familien få avkom som resten av verden kunne bli glad i? Da kom ONE LOVE. Han vet han eier verden, og han kan når som helst kan bryte ut i brilliant, groovy flow av intelligent sammensatte ord. ONE LOVE får deg til å føle deg som en blanding av Ingrid Bolsø Berdal og Trevor Noah! On fire and sweeeet. 

Etter et års tid resulterte utprøving (sying, synsing, handling av stoffer, testing av klær på lokale steder man kan sees) i M’BAWA (mbaua, for de som ikke er flytende i chichewa). M’BAWA er hakket mer arrogant og går aldri ut uten å forvente oppmerksomhet. Men hun glemmer heller aldri hvor hun har vokst opp. Hot, on fire and slightly ahead of everyone else. Hun er den 30-årige bad ass kusina til Lulu og Beyonce.

I 2019 dukka det opp en avslappa reggae-nynnende fyr i lokalene. Han liker ikke at buksene er trange i livet, men de må sitte “sharp”. Menn har da også en bakende som er verdt å få rammet inn. ATATE må for all del ikke se ut som man har prøvd for hardt, men den må være uungåelig smashing og man må kunne ha både t-skjorte, smokingskjorte eller absolutt ingenting under den. ATATE er lillebroren til LeBron James og kompisen til Bob Marley. Hot, irresistible and the worlds chillest!

I 2020 kom det en ørliten pandemi som sørget for at de alle holdt seg trygt inne, men underveis har det kommet flere medlemmer i familien til! De dukker opp i løpet av 2022. De skal du få bli kjent med selv. Enjoy this flamboyant and lovely family!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *