Etisk Mote

Vi har fast ansatte skreddere i våre egne nye lokaler i Malawi. Istedenfor å benytte oss av altfor billig arbeidskraft, som ville gitt deg et billigere klesplagg, ønsker vi å betale våre ansatte skikkelig, vi hjelper barn med skoleuniform og muligheten til utdanning. I oppstarten av klesmerket har alle bidratt for å stable det på beina. Eierne og designere har ikke tatt ut lønn. Alle ansatte stilte få og små krav fordi vi alle hadde tro på at vi kunne få til noe sammen. Likevel har det vært viktig at skreddere og administrativt ansatte får betalt. Vi betaler det dobbelte av det som settes som minimumslønn i Malawi, og vi har bonusavtaler som sikrer at alle som drar lasset sammen og som ofret noe i starten, også skal belønnes når det går skikkelig bra. 

Planene våre knyttet til utvikling av firmaets ansatte-strategi er utarbeidet sammen med skreddere og administrativt ansatte. Hovedpunkter her er

  • Økonomisk bærekraftighet og stabilitet for firmaet gjør at de som arbeider i firmaet er sikret arbeid og økonomisk inntekt. 
  • Muligheter for karriereutvikling, videreutdanning og kreativt utløp er viktig for den enkelte. Dette skal legges til rette for og støttes så langt det er mulig. 
  • Muligheter for bolig og barnehage i nærheten av arbeidsplass er ønskelig, og skal tas med i betraktning når man utvikler eiendommen. 
  • Muligheter for sparing er interessant for de ansatte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *